Ātrie marinētie gurķīši

Klasiska vērtība, kura ir ikvienā mājsaimniecībā. Dilles, ķiplociņš, pipari un maģija var sākties, piedāvājam Tev izmēģināt jaunu marinādi, piešaujot tai nedaudz medus.

Sastāvdaļas:

Pāris mazie gurķīši vai viens garais ziemas gurķis

2 tējkarotes medus
1,5 ēdamkarotes etiķa
1/2 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote diļļu
1 ēdamkarote loku
Pāris ķiploka daiviņas
Melnie pipari

Marinādei:

Pagatavošana:

  1. Gurķus sagriež plānās ripiņās.

  2. Liek burkā, katru kārtu pārkaisot ar dillēm un lociņiem, ķiploka šķēlītēm.

  3. Marinādei sajauc etiķi, cukuru vai medu, sāli un piparus.

  4. Visu pārlej ar sagatavoto marinādi.

  5. Aizvāko burku un 30 sekundes intensīvi sakrata.

  6. Uz 20 minūtēm liek siltumā, pēc tam uz 30 minūtēm ledusskapī!