Franču grauzdiņš

Franču grauzdiņš, dēvēts arī par Bombejas grauzdiņu, čigānu grauzdiņu un nabaga bruņinieku. Ātri un viegli pagatavojams našķis, kuru var baudīt jebkurā laikā. Pasniedz ar iecienītāko medu, piešķirot tam bagātīgāku garšu!

Sastāvdaļas:

Dažas baltmaizes šķēles
1 ola
100 ml piena
3 ĒK medus
Sviests cepšanai
Cukurs un malts kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olu ar pienu un medu, ja vēlas var pievienot arī kanēli.

  2. Maizes šķēles kārtīgi apmērcē no abām pusēm piena–olu maisījumā.

  3. Pannā izkausē sviestu, kad sviests sāk karamelizēties, liek izmērcētās maizītes cepties, cep 2 minūtes no katras puses līdz tās paliek kraukšķīgas un zeltainas.

  4. Kamēr maizītes cepas tām pāri pārlej medu, tas iedos papildus garšu un karameli.