Kraukšķīgais medus cālis

Kraukšķīgs, sulīgs, salds, skābs – perfektais medus cālis, kuram nebūs vienaldzīgo. Mazliet pacietības, taču rezultāts būs tā vērts! Receptē vari variēt, pievienot arī papriku mērcei, nedaudz ingvera, ķiploka vai čili. Labi ies kopā ar rīsiem un dārzeņiem.

2 vistas filejas vai atkauloti šķiņķīši
4 ēdamkarotes sojas mērces
4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Sīpols
Tomātu mērce vai saldskābā mērce
2 ēdamkarotes medus
Sezama sēklas
Eļļa fritēšanai

Sastāvdaļas:

  1. Vistas gaļu sagriež garenos gabaliņos, liek bļodā uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa, pievieno cieti, apmaisa un atstāj nedaudz ievilkties.

  2. Nomizo un sagriež sīpolu palielos gabalos.

  3. Pannā lej eļļu (rēķinies, ka tajā gaļa tiks vārīta, tādēļ būs nepieciešams vairāk eļļas, apmēram 2-3cm), ja ir vokpanna, tajā eļļa būs mazāk vajadzīga. Uzkarsē eļļu.

  4. Iemet pirmo vistas gaļas gabaliņu pannā, eļļa būs pietiekami karsta, ja vista čurkstēs. Cep vistu nelielās porcijās, lai tie nesaliptu.

  5. Vāra kamēr vista kļūst zeltaini brūna, ņem ārā no pannas un uzliek uz šķīvja, kurš pārklāts ar virtuves dvieli, lai notek liekā eļļa. Visērtāk izmantot ir putu karoti.

  6. No pannas izlej lielāko daļu eļļas, atstājot apmēram 1 ēdamkaroti. Pannā ieber sīpolus un pavisam nedaudz apcep.

  7. Maisot pielej tomātu vai saldskābo mērci, medu. Maisa līdz medus izkūst.

  8. Kad medus izkusis, pievieno saceptās vistas gabaliņus, samaisa, pārkaisa ar sezama sēklām.

  9. Pasniedz ar rīsiem vai olu nūdelēm, lai labi garšo!

Pagatavošana: