Medus mafini

Kuram gan negaršo labs mafins? Ātra, vienkārša recepte ar mājās atrodamām sastāvdaļām.

200 grami miltu
100 grami cukura
3 tējkarotes cepamais pulveris
1/2 tējkarotes sāls
240 ml piena
85 grami medus
60 grami sviesta
1 ola

Sastāvdaļas:

  1. Ieslēdz cepeškrāni uz 200°C;

  2. Sagatavo mafinu pannu un ieliek tajā papīra formiņas;

  3. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli;

  4. Katliņā liek medu, sviestu un pienu. Silda uz nelielas uguns, līdz sviests sāk kust, ņem nost no plīts. Kārtīgi samaisa. Pievieno maisījumam olu;

  5. Slapjo maisījumu lej klāt pie sausā un kārtīgi samaisa;

  6. Mīklu ar karoti pilda mafinu formītēs, aptuveni 3/4 pilnas. Cep 200 grādos 15-18 minūtes, līdz mafini zeltaini brūni.

Pagatavošana: