Āboli ar medu

  • 250 g ābolu
  • 70 g putukrējuma
  • 60 g medus

Ābolus nomazgā, neilgi pirms pasniegšanas uz sakņu rīves sasmalcina un sajauc ar medu. Kārto traukā, virsū liek putukrējumu.

Apelsīni ar medu

  • 1 ēdamkarote medus
  • 100 g valriekstu
  • 2 apelsīni
  • 1/2 ēdamkarotes citronu sulas

Riekstus sasmalcina un liek traukā. Apelsīnu mīkstumu sagriež gabaliņos, sajauc ar riekstiem, pielej citronu sulu un medu. Ļauj stundu pastāvēt, tad pasniedz galdā.

Arbūzs ar medu

  • 1 mazs arbūzs
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1/2 citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes sausā šerija
  • 25 g mandeļu pārslu

Arbūza mīkstumu sagriež kubiciņos. Samaisa medu, citrona sulu, šeriju, pārlej arbūzam un 1 stundu ļauj ievilkties. Liek porciju trauko, pārkaisa ar mandelēm.

Augļu asorti

Konservētos augļus nosusina. Stikla traukā kārtām liek plūmes, aprikozes un ķiršus. Apelsīnus nomizo, sadala daiviņās, kārto uz ķiršiem. Katlā uzvāra medu un citrona sulu, pārlej augļiem, pārsedz un liek ledusskapī. Vislabāk pagatavot iepriekšējā vakarā, lai augļos ievilktos medus un citrona garša.

  • Pa puslitra burkai konservētu plūmju, aprikožu un ķiršu bez kauliņiem,
  • 3 apelsīni,
  • 125 g lielu tumšo vīnogu,
  • 0,25 glāzes medus,
  • 0,25 glāzes citrona sulas.

Cidonijas medus sīrupā

  • 200 g medus
  • 200 g cukura
  • 1 citrons
  • 5 krustnagliņas
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 kg gatavu cidoniju
  • 1 ēdamkarote rožu liķiera
  • 100 g skābo ķiršu ievārījuma
  • glāze putukrējuma

Medum pieber cukuru, pievieno plāni nomizotu citronu miziņu, citrona sulu, krustnagliņas, kanēli un 2 litrus ūdens. Uzvāra, nosmeļ putas. Cidonijas noberž ar sausu dvieli, pārgriež četrās daļās, izgriež serdes. Cidonijas liek karstajā medus novārījumā un 25 minūtes karsē uz nelielas uguns.

Novārījumam ļauj atdzist līdz nākamajai dienai. Cidonijas notecina caurdurī. Novārījumu izlej caur sietu un vāra, līdz tas kļūst līdzīgs sīrupam, pielej liķieri, visu pārlej ar cidonijām un atdzesē. Pasniedz ar saputotu krējumu.

Medus krēms ar zemenēm

  • 150 g zemeņu
  • 50 g medus
  • 50 g saldā krējuma

Zemenes saspaida, pievieno medu un saputotu saldo krējumu, uzmanīgi sajauc viendabīgā masā un ledusskapī atzdesē.

Zemenes ar medu

  • 250 g zemeņu
  • 70 g medus
  • 50 g putukrējuma

Zemenes noskalo, noņem kauslapas, sakārto piemērota lieluma traukā un pārlej ar medu vai arī sastampā ar medu. Pasniedzot pārliek ar putukrējumu, kuram putošanas beigās piejauc nedaudz medus. Līdzīgi var gatavot arī ar citām meža vai dārza ogām.

Zemeņu un zefīra kebabs

  • 600 g zemeņu
  • 300 g zefīra
  • 100 g medus
  • 1 citrona sulas

Visu sagriež nelielos gabaliņos un pamīšus sprauž uz bambusa iesmiņa. Pārslaka ar citronas sulas un medus maisījumu.