Ābolu krambls jeb āboli drumstalās

Klasiskās ābolmaizes garša, zeltaini kraukšķīgas drupačas ar kanēļa notīm, zem tā visa mutē kūstoši āboli. Skan labi, vai ne? Šajā receptē iespēja arī variēt ar augļiem, it sevišķi tad, ja pašam dārziņš - āboli, plūmes, rabarberi, nektarīni, sauja ogas – iespējas variācijām, garšīgi un vienkārši!

4 nomizoti un sagriezti āboli
2 ēdamkarotes medus
1 ēdamakarote miltu
2 tējkarotes citrona sulas
1 tējkarote kanēļa

Sastāvdaļas:

Drumstalām:

250 grami auzu pārslu
45 grami miltu
60 grami mīksta sviesta
80 grami medus
1/4 tējkarotes kanēļa
šķipsniņa sāls

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC.

  2. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītēs.

  3. Sajauc ābolus ar medu, miltiem, citrona sulu un kanēli, liek ietaukotā cepamtraukā.

  4. Sajauc visas drumstalu sastāvdaļas, kārtīgi samīca, lai veidotos drupačas.

  5. Drupačas pārkaisa pāri āboliem un cep sakarsētajā krāsnī
    30-40 minūtes, līdz āboli ir mīksti un drupačas kļūst zeltaini kraukšķīgas. Pasniedz ar iecienītāko saldējumu!

Pagatavošana: