Cepta laša fileja

Garšīga, vienkārša recepte pusdienām vai vakariņām. Pasniedz kopā ar rīsiem vai sezonāliem dārzeņiem, salātiem.

2 laša filejas (katra 150–200 g)
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote olīveļļas
2 ēdamkarotes balzametiķa
1 ēdamkarotes saldās čili mērces
sāls, pipari

Sastāvdaļas:

  1. Pagatavo marinādi – sajaucot medu, sojas mērci, olīveļļu, balzametiķi un saldo čili mērci. Pusi marinādes pārlej lasim, kārtīgi iemasē un atstāj uz pusstundu iemarinēties.

  2. Lasi var cept gan cepeškrāsnī, gan karstā gaisa krāsnī. Cep aptuveni 20 minūtes 200 grādos. Kad lasis izcepies, izņem to no krāsns, pārlej pāri atlikušo marinādi un brīdi atpūtina.

  3. Pasniedz ar rīsiem, salātiem vai ceptiem sezonāliem dārzeņiem, piemēram, brokoļiem.

Pagatavošana: