Grilēti vasaras dārzeņi

Šī būs lieliska piedeva gaļas ēdieniem, tāpat šo noteikti novērtēs veģetārieši. Izmanto dārzeņus, kas iet pie sirds vislabāk - paprika, cukini, šampinjoni, burkāni – šeit ir vieta jaunām idejām un garšu kombinācijām!

Sastāvdaļas:

1/2 tējkarotes sāls
2 ķiploka daiviņas
2 palielas ēdamkarotes medus
4 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes balzamiko etiķis
+ svaigi pētersīļi pasniegšanai (pēc izvēles)

Dārzeņus nomazgā, nosusini un sagriez palielos gabalos, liec lielā bļodā un pievieno visas garšvielas, sasmalcinātu ķiploku, eļļu un balzamiko etiķi un medu. Kārtīgi sajauc un atstāj marinēties uz pāris stundām, taču var cept arī uzreiz.

Dārzeņus cep uz grila kādas 5-8 min, kad tie gatavi, pārkaisi ar svaigi sakapātiem pētersīļiem un nedaudz apslaki ar pāri palikušo marinādi.

Pagatavošana: