Ceptas garneles ar medu un ķiplokiem

ceptas garneles ar ķiplokiem un medu

Izteiktas garša buķete, ko veido ķiploka, sojas mērces un, protams, medus kombinācija. 20 minūtes un vakariņas ir gatavas!

70 grami medus
50 mililitri sojas mērces
1 ēdamkarote saspiestu ķiploku
1 tējkarote sarīvēta ingvera
450 grami vidēji lielu mizotu garneļu
2 tējkarotes olīveļļas

Sastāvdaļas:

  1. Palielā bļodā sajauc kopā medu, sojas mērci, ķiploku un ingveru un kārtīgi samaisa.

  2. Marinādei pievieno garneles, samaisa un ieliek ledusskapī marinēties uz 15-30 minūtēm.

  3. Uz vidēji lielas uguns uzsilda pannu ar eļļu, var pievienot klāt arī gabaliņu sviesta. Kad panna uzsilusi, izkārto garneles, tā lai tās nav pārāk cieši, apcep 2 minūtes no katras puses.

  4. Pasniedz ar graudzētu maizi un salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem, rīsiem. Lai labi garšo!

Pagatavošana: