Kraukšķīgie kartupeļi ar sinepēm

Sastāvdaļas:

  • 450 g mazo kartupeļu

  • 2 ĒK Olīveļļas

  • 60 ml vistas buljona

  • 2 ĒK medus

  • 50 g dižonas sinepes

  • 1 TK ķiploku pulvera

  • 1 TK sīpolu pulvera

  • 1/2 TK raudenes/oregano

  • 1/2 TK paprikas pulvera

  • Sāls, pipari

  • Maurlociņu buntīte

Gatavošana:

  1. Kartupeļus nemizo, liek vārīties. Vāra 8 līdz 10 minūtes, līdz tie ir gandrīz pilnībā novārījušies.

  2. Kartupeļus nokāš, apviļā olīveļļā – šeit svarīgi, lai eļļa noklātu pilnīgi visus kartupeļus (zeltainam brūnumam), liek cepties uzkarsētā pannā.

  3. Pēc tam pievieno medu, sinepes, vistas buljonu un garšvielas.

  4. Maisa līdz kamēr mērce ir savilkusies biezākā masā.

  5. Kad kartupeļi sacepušies – pārber ar smalki sakapātiem maurlociņiem vai citu garšaugu pēc izvēles.

Next
Next

Bumbieru džems ar medu