Bumbieru džems ar medu

Sastāvdaļas:

  • 8-9 gatavi bumbieri

  • 4 Ē.K citronu sulas

  • 340 g medus

  • 6 Ē.K. pektīna pulvera

  • 1 T.K. malta kanēļa

  • 1T.K. malta muskatrieksta

  • 1 T.K. malta ingvera

  • 1/2 T.K. maltu krustnagliņu

Pagatavošana:

  1. Bumbierus nomizo, iztīra serdi un sagriež mazos gabaliņos.

  2. Bumbierus liek katliņā un pievieno kanēli, muskatriekstu, ingveru, citronu sulu un krustnagliņas.

  3. Labi apmaisa un karsē uz vidējas uguns kamēr masa sāk burbuļot.

  4. Pievieno pektīnu un maisa aptuveni minūti, lai aktivizētos pulvera biezinošais efekts.

  5. Pievieno medu. Uz mērenas uguns maisa aptuveni 5-8 minūtes kamēr džems sāk nedaudz lipt klāt pie karotes.

  6. Lai pārbaudītu vai džems ir gatavs, uzliec karoti masas uz auksta šķīvja – ja tas pēc 30 sekundēm sačokurojas un izskatās savilcies, tas ir gatavs!

Next
Next

Fokača ar rozmarīnu