Ceriņziedu sīrups

Iedomājies, kādu efektu sagādātu limonāde vai kokteilis ar svaigi pagatavotu ceriņziedu sīrupu? Šī recepte noteikti ir pamēģināšanas vērta īpaši tiem, kuriem ir pieeja ceriņiem, pacietība un vēlme paeksperimentēt virtuvē!

Sastāvdaļas 8 porcijām:

  • 350 g medus

  • 250 ml ūdens

  • 50 g tīru, nogatavojušos ceriņu ziedu

  • 3-5 sasaldētas mellenes

  • 1-2 Ē.K. citrona sulas

Pagatavošana:

  1. Medu sajauc kopā ar aukstu ūdeni kamēr tas pilnībā izšķīdis.

  2. Noskalo ceriņziedus, lai tajos nav smiltis, putekļi un citas nevelāmas lietas.

  3. Ziedus ber medus/ūdens maisījumā un maisa. Pēc tam pievieno mellenes.

  4. Apklāj vai aiztaisa trauku un liek dzesēties ledusskapī uz 24–48 stundām. Pēc 24 stundām vari pagaršot un, ja prasās spēcīgāka garša, tad paturi ilgāk. Tomēr ne ilgāk par 48 stundām.

  5. Kad sīrups ir vēlamajā garšā, ziedus nokāš un pievieno citronu sulu.

  6. Sīrupu uzglabā ledusskapī 1 līdz 2 nedēļas, bet saldēts, tas ir lietojams 2 mēnešu garumā.

Next
Next

“Hot honey” jeb asais medus