“Hot honey” jeb asais medus
Sastāvdaļas:
350 g medus
3 ĒK čilli piparu pārslas vai 1 svaigshalapenjo pipars (sasmalcināts)
1 - 2 TK ābolu etiķa
Pēc izvēles vari pievienot arī:
Laima sulu
Asās mērces
Sāli
Garšvielas
Pagatavošana:
Vidēji dziļā pannā liek medu kopā ar čilli pārslām vai sasmalcinātu halapenjo.
Uz vidējas uguns silda kamēr medus sāk palēnām vārīties. Kārtīgi apmaisi un noņem no uguns.
Ļauj medum ievilkties aptuveni 10 līdz 15 minūtes, lai uzņemtu garšas un asumu.
Pārbaudi medus asumu un pievieno vairāk piparu, ja prasās asāku.
Kad medus ir vēlamajā asumā, to izlej caur sietu un iemaisa ābolu etiķi.
Šai piedevai var un vajag pieiet radoši, bet te ir daži ieteikumi, kam mēs iesakām pievienot aso medu:
Picai (pārlej pāri dažas piles un pica iegūs jaunus garšas apvāršņus)
Maizei/grauzdiņiem
Dārzeņiem (krāsnī cepti dārzeņi ar aso medu... izklausās labi, vai ne?)
Gaļai, jūrasveltēm (Medus un gaļa jau ir klasika, protams)
Salātiem (padari garlaicīgus salātus par pikanti eksotiskiem)
Dzērieniem/kokteiļiem (izmēģini aso medu pievienot mohito vai gimletam – viesi un Tu būs sajūsmā )