Vafeles ar medu

Sastāvdaļas:

  • 260 g miltu

  • 1 ē.k. cepamā pulvera

  • 1/2 t.k. sāls

  • 415 ml piena

  • 2 olas

  • 115 g kausēta sviesta

  • 40 g krēmotā medus

  • 1 t.k. vaniļas ekstrakta

Gatavošana:

  1. Lielā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sāli un kārtīgi sajauc.

  2. Ņem citu bļodu, kurā iesit olas, pievieno pienu, kausētu sviestu, medu un vaniļas ekstraktu. Visu samaisa.

  3. Piena/šķidro maisījumu lej pie sausā un maisa, kamēr viss ir kārtīgi sajaucies un ir bez kunkuļiem.

  4. Atstāj mīklu “atpūsties” uz vismaz 5 minūtēm.

  5. Tikmēr ieslēdz un sakarsē vafeļpannu. Kad tā uzsilusi, liek tajā nedaudz sviestu, ielej mīklu un cep vafeles.

  6. Kad no vafeļpannas nenāk tvaiks un vafeles ir zeltaini brūnas, ņem ārā.

  7. Pasniedz ar svaigām ogām/augļiem!

Next
Next

Ogu smūtijs ar medu