Vafeles ar medu
Sastāvdaļas:
260 g miltu
1 ē.k. cepamā pulvera
1/2 t.k. sāls
415 ml piena
2 olas
115 g kausēta sviesta
40 g krēmotā medus
1 t.k. vaniļas ekstrakta
Gatavošana:
Lielā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sāli un kārtīgi sajauc.
Ņem citu bļodu, kurā iesit olas, pievieno pienu, kausētu sviestu, medu un vaniļas ekstraktu. Visu samaisa.
Piena/šķidro maisījumu lej pie sausā un maisa, kamēr viss ir kārtīgi sajaucies un ir bez kunkuļiem.
Atstāj mīklu “atpūsties” uz vismaz 5 minūtēm.
Tikmēr ieslēdz un sakarsē vafeļpannu. Kad tā uzsilusi, liek tajā nedaudz sviestu, ielej mīklu un cep vafeles.
Kad no vafeļpannas nenāk tvaiks un vafeles ir zeltaini brūnas, ņem ārā.
Pasniedz ar svaigām ogām/augļiem!