Svētku cepetis ar medu
Sastāvdaļas:
~2 kg cūkas lāpstiņas (bez kaula)
Ķiploki (8-10 daivas)
1 ĒK medus
Rozmarīns
1.5 ĒK ābolu etiķa
1 ĒK piparu maisījums
~ 5 gb. krustnagliņu
Eļļa un sāls pēc vajadzības
Pagatavošana:
Sākumā liek sildīties krāsni uz 220 grādiem.
Smalki sakapā rozmarīnu un ķiploku daiviņas.
Pievieno samaltus piparus, krustnagliņas, medu, sāli, eļļu un etiķi.
Ar izveidoto masu ierīvē cepeša gaļu.
Liek cepeša pannā un tajā lej ~400 ml ūdens.
Cepeti cep 10-15 min. 220 grādos, lai tas apbrūninās, tad samazina temperatūru uz 170 grādiem.
Cep vēl 50 minūtes. (Kopā gatavo 1 stundu 20 min.)