Persiku grauzdiņš
Gardēžu brokastu recepte saulainam vasaras rītam!
Sastāvdaļas:
Persiki
Medus
Olīveļļa
Ciabatta maize
Burrata siers
Svaigas ogas
Pēc izvēles:
Prošuto šķiņķis
Baziliks
Rieksti
Gatavošana:
Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem. Cepampannu noklāj ar cepamo papīru, liek šķēlēs sagrieztus persiku gabaliņus un aplej ar medu. Cep aptuveni 10-15 minūtes līdz persiki ir mīksti un karamelizējušies.
Citā cepampannā kārto šķēlēs sagrieztu maizi un pārlej ar olīveļļu. Cep līdz maize ir zeltaini brūna, apgriež, ja nepieciešams.
Burratu sadala 8 daļās un uzziež uz katras grauzdētās maizes šķēles. Tad kārto karamelizētos persikus un prošuto šķiņķi.
Pasniedz ar ogām, svaigu baziliku vai riekstiem.
Pārlej ar svaigu medu.