Sildošā burkānu krēmzupa

Sastāvdaļas:

  • 2 Ē.K. sviesta

  • 2 nelieli puravi

  • 800 g burkānu

  • 2 T.K. līstoša medus

  • Šķipsniņa čili pulvera

  • 1 lauru lapa

  • 2.5 l dārzeņu buljona

  • Kausētais siers (parastais)

  • Baltmaize (grauzdiņiem)

Gatavošana:

  1. Katlā liek sviestu un kad tas izkusis – pievieno sagrieztus puravus. Gatavo līdz tie ir kļuvuši mīksti. 

  2. Pievieno sagrieztus (vaisarīvētus) burkānus, medu, čili un lauru lapu. Kad dārzeņi dažas minūtes sautējušies, pielej buljonu (vai izmanto buljona kubiņus – šajā gadījumā lej
    klāt 1l ūdens).

  3. Vāra aptuveni 30 minūtes. Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno kausēto sieru un visu sablenderē.

  4. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem. 

Next
Next

Auzu pārslu un medus kumosiņi