Sildošā burkānu krēmzupa
Sastāvdaļas:
2 Ē.K. sviesta
2 nelieli puravi
800 g burkānu
2 T.K. līstoša medus
Šķipsniņa čili pulvera
1 lauru lapa
2.5 l dārzeņu buljona
Kausētais siers (parastais)
Baltmaize (grauzdiņiem)
Gatavošana:
Katlā liek sviestu un kad tas izkusis – pievieno sagrieztus puravus. Gatavo līdz tie ir kļuvuši mīksti.
Pievieno sagrieztus (vaisarīvētus) burkānus, medu, čili un lauru lapu. Kad dārzeņi dažas minūtes sautējušies, pielej buljonu (vai izmanto buljona kubiņus – šajā gadījumā lej
klāt 1l ūdens).Vāra aptuveni 30 minūtes. Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno kausēto sieru un visu sablenderē.
Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.